OSV Albatros
Duikvereniging uit Vianen
Trainingen
Welkom
Nieuws en evenementen
Over ons
Duikplanning 2017
Specialisaties
Duikmateriaal
Foto album
Downloads
Andere websites
Registratie
Contact

Trainingen - uitleg over onze trainingen

Zwemmen en duiken doen we op de woensdagavond. Theorie is per opleiding in overleg op woensdag of een andere dag
Een nieuw seizoen begint altijd in de maand oktober in het zwembad van Sportcentrum Helsdingen in Vianen en eindigt half april van het volgende jaar.

De leden die nog geen duikervaring hebben, gaan op voor de 1*-opleiding. Deze opleiding staat gelijk aan een “advanced diver” van andere duik-organisaties. De opleiding sportduiken, dat gelijk staat aan “open water”, slaan wij over. Dit is geïntegreerd in de 1*-opleiding.  Tijdens het binnen seizoen wordt o.a. aandacht besteed aan het omgaan met en opbouw van het duikmateriaal. Ook besteden we aandacht aan vaardigheden als het snorkelen, het uittrimmen etc. De theorie wordt niet alleen in theorielessen doorgenomen, maar is ook geïntegreerd in de praktijklessen.
Elk onderdeel wordt afgesloten met een toets.  

In de maand april begint het buiten (duik) seizoen.
Dit doen wij op locatie Hagestein (Camping Everstein) en andere locaties zoals Vinkeveen of De Beldert (vlak bij Tiel).
De nieuwe duikers maken hun eerste duik in het buitenwater één op één, dat wil zeggen dat elke leerling met een instructeur te water gaat.
Wij zijn geen opleidingsschool die hun leerlingen snel door een opleiding heen willen loodsen, maar wij streven er wel naar om voor de zomervakantie de leden hun eerste brevet te laten halen. Dit betekent dat er van jou verwacht wordt de theorie goed door te nemen, dat je aanwezig bent bij de theorielessen en duiklessen. Voor de instructeurs betekent dit een beloning door het tonen van je inzet.

Tijdens de 2*-opleiding gaan de instructeurs dieper in op de diverse vaardigheden, zoals EHDBO, zwemmen onder netten en of zwemmen in een onverlicht zwembad. Ook getijdenwater en stroomduiken etc. komen aan de orde in de theorielessen. De lesuurindeling is afhankelijk van het aantal mensen in opleiding en wordt voor het binnenbadseizoen begint in een schema vastgelegd. In het buitenseizoen wordt de duikervaring samen met een medeleerling en een instructeur in de vorm van diverse modules geoefend. Uiteindelijk worden alle brevetdoelstellingen doorgenomen, geoefend en nabesproken, zodat bij voldoende resultaat het 2*-duikbrevet kan worden behaald. 

Hierna kan je als je wilt verder gaan door de opleiding voor het 3*-brevet te volgen of een van de vele specialisaties.


Foto Lien de Buck (website NOB)Vereniging
Bestuur
Leden
Opleidingen
Verenigingsregels
Lidmaatschap
Nieuwsbrief
Social media
Media
WelkomNieuws en evenementenOver onsDuikplanning 2017SpecialisatiesDuikmateriaalFoto albumDownloadsAndere websitesRegistratieContact